הוראות לשימוש ראשון בסיר פויקה במדורה:
1 יש להספיג מגבת בשמן בישול ושמן את הסיר מבפנים ומבחוץ.
2. יש להכניס את הסיר למדורה למשך 15-20 דקות עד שחומר האיטום המצפה אותו יתנקז בתחתית, לאחר מכן הוציאו את הסיר מן האש ותנו לו להתקרר. כעת יש לשפוך/לספוג החוצה את הנוזל שהתנקז בסיר, מומלץ לחזור על הפעולה שנית על מנת לוודא ניקוז מלא של חומר האיטום ושאריות הייצור.
3. יש לרחוץ את הסיר במים וסבון ולייבש היטב, לאחר מכן לשמן את הסיר בשמן בישול מבפנים ומבחוץ לשימור המראה ולמניעת חלודה.
הוראות לשימוש ראשון בסיר פויקה בתנור:
- יש לרחוץ את הסיר במים וסבון ולייבש היטב.
- יש למרוח את הסיר מבפנים ומבחוץ במעט שמן בישול ולהכניס לתנור בחום של 175 מעלות למשך כשעה, ניתן לעשות זאת גם במדורה אך יש להימנע מחריכה! פעולה זאת נועדה ליצור איטום משופר לפויקה בסיומה עשוי להתנקז בסיר נוזל – אלו שאריות חומר האיטום ויש לשפוך/לספוג אותן החוצה מהסיר. מומלץ לחזור על הפעולה על מנת לוודא היעלמות חומר האיטום.
- יש לרחוץ את הסיר בסבון ומים ולייבש היטב, לאחר מכן יש לשמן את הסיר בשמן בישול מפנים ומבחוץ.
תחזוקה:
- לנקות ולשטוף את הסיר לאחר השימוש ולייבש היטב על מנת למנוע כתמי חלודה.
- לאחר הייבוש יש לשמן קלות את הסיר בשמן בישול מבפנים ומבחוץ על מנת למנוע לחות והצטברות חלודה ולשמירת המראה.
- בתנאי לחות מומלץ לכסות את הסיר במגבת על מנת למנוע היווצרות כתמי חלודה אותן ניתן להסיר בעזרת שפשוף עם מטלית משומנת ולאחר מכן ניגוב במטלית יבשה.